Advent...

puh... vilken dag man haft å än e den inte slut! har putsat fönster, plockat undan saker, tagit fram "adventssaker", dammat, tvättat m.m. å ja har fortfarande toan. damsuga och torka golv kvar! Och så har ja ju jobbat med!

Men ja ska snart ta tag i mig själv och göra det sista! Theo är bättre nu,  har iaf inte kräkt sen i torsdes och han älskar den nya maten. :) Men den andra biten är det si å så med... Lite bättre men långt ifrån bra... trist å de e ju så synd om honom! ska ringa våxtorp imon igen å se hur vi ska gå vidare.

nu ska ja fortsätta städa... Kram // tess

Djursjukhuset igen!!! [och fint besök]

Igår när jag kom hem från jobbet, så fick jag gå och lägga mig eftersom ja haft vaken natt! När jag äntligen somna så väckte lilla Theo mig med att han kräkte i sängen, å de va ju bara för mig att gå upp och torka upp det, men han sluta ju inte med en gång utan han kräkte 10 gånger och var väldigt lös i magen, men theo kan vara sån ibland och det brukar gå över av sig själv.
Sen på kvällen så åkte jag till maxi å handla lite och när jag går där inne, så ringer jocke å berättar att han ringt till våxtorp och beställt tid för att Theo hade väldigt mycke blod i avföringen. Och sån som ja e, blev ja ju med en gång väldigt orolig, eftersom ja fick åka akut till slöinges djursjukhus i sommras, då när Theo bara la av helt och la sig ner! och var helt borta, fick ju ingen kontakt med honom då!
Men när vi kom till vetrinären, så var Theo ganska ok, han hade slutat kräka å så i alla fall, han var bara lite trött... och dom tog tempen och kände lite på hans mage, men ville inte göra mera i nuläget och dom sa även att det var ganska så normalt hos hundar som hade diare att det kunde komma lite blod. Vi fick specialfoder och lite medicin och sen fick vi åka hem igen.
Men att försöka trycka i en hund medicin e ju inte det lättaste, men ja e envis så ja gav mig inte för än han svalt det....

Åke och gabbe kom inom oss igår... :) Gabbe e ju bara så söööt, å börjar bli väldigt lik åke tycker jag... Tog några bilder ja tänkte visa er.. :)




Åke och Gabbe med nappen på sne.. :)





Han skratta gott åt jocke imellanåt.. :)




Åkes egna ord :), han ser ju ut som mig efter ett par öl.. :)





Sen avslutar jag med den sötaste lille vovven på jorden! :)




Idag så ska ja ta det lugnt för Theos skull, han behöver vila upp sig sen igår.... Och sen i helgen så ska ja jobba!

Va rädda om er.... Kram // Tess

Damnark....

Igår vid tre tiden hoppa vi på tåget mot helsingborg... Det var jag, Nina, Anette, Mia, Angela, Annelie och Irene.. :) Vi hade planerat att vi skulle åka över till Danmark och äta och kankse shoppa lite.. :) Först gick vi runt i olika affärer och kolla lite, sen gick vi till en jätte mysigt kafe/resturang och åt en go men stoor middag... (se bilder längre ner) Var en riktigt rolig liten resa med mycket trevligt och roligt folk. :)

Idag så ska jag på en förläsning, som handlar om hadikappet ADHD... Ska bli väldigt intressant och lärorikt hoppas jag... Så nu msåte jag göra mig iordning så ja kommer i tid...

Här kommer några bilder från gårdagen. :)





Gänget... :)





Gänget och jag, men minus Anette.




Resturangen..... Mysig eller hur? :)






Myycket mat, men god var den.. :)




Sen avsluta jag resturangbesöket med varm choklad... Medans dom andra avsluta med lite starkare saker.. :)



Kramis // Tess

Svårt det här med lägenhet..

Att det ska vara så svårt att få tag på en lägenhet....? Men det är väl inte många som vågar bygga hus eller för den delen flytta eftersom det är "pengakris"... Ringde innan idag, det finns tre lediga lägenheter, men ingen av dom passar oss.... Får väl hoppas att det kommer in någe nytt i slutet av veckan.

Imorgon blir det en tur till danmark med arbetsvännerna, ska åka över och äta lite å hitta på någe, men vad vet ja inte än...  Åker vid tre tiden me tåget. Ska bli skoj det.. Får ta med kamerna... :)

Slutar snart Jocke, så ja ska strax gå och börja med maten, kokekorv, pot och senapsås står det på menyn. Och så får ja la ta tag i mig själv och dammsuga! Men det e såå trist... Sen efter det tänkte ja titta på något avsnitt av one tre hill... Säsong 5 släpps ju nu i veckan och jag har ett antal avsnitt kvar på säsong 4.

Så tills nästa gång..... // Tess

Julskyltning och Söndag!

Jaha, idag är det julskyltning! Alldeles för tidigt om man frågar mig, jag tycker att det igetligen ska vara nästa Söndag..
Och så är det Söndag igen... Nästa helg betyder jobb, jobb, jobb......

Idag så är Evelina hos mig, just nu ligger hon nerbäddad och kollar på one tree hill, och jag sitter vid datorn.. ska snart ta tag i mig själv och städa! Vilket jag skulle gjort igår! Men igår så var jag hos jockes föräldrar för jocke var tvungen att byta framdäcken, dom var alldeles för höga och tog i när man svängde, men nu funkar allt bra.. :)

Annars ska ja inte hitta på någe speciellt idag... Bara städa och sen mysa resten av dagen....
Är ju en underbar dag, solen skiner och det e kallt....

Njut av dagen.. Kramis // Tess

Fredag..

Jag såg det snöa, jag såg det snöa, det var väl roligt hurra! Nu e det vinter, nu e det vinter........

Vakna imorse, å då va det alldeles vitt ute... ett tunt lager av snö och det ligger fortfarande kvar... Men eftersom det är jukskyltning på söndag så passar snön jätte bra, ska ju bara komma lite till, annars försvinner snön innan söndag.

Har äntligen hittat ett par vinterdäck... ska åka å hämta dom idag, tror ja iaf... För som det är nu kan ja inte använda bilen alls. Var ju ute å körde igår. var tvungen att handla, men ja fick i stort sett köra i 20 km timmen och det räckte att ja nudda vid bromsen så bara gled bilen! Det var precis efter att det slutat hagla!

Men njut nu av dagen å den lilla snön... för det ska jag göra.. :) // Tess

Torsdag & Kryddparty!

Har ju jobbat natt, men har inte kunnat sova något idag... å det känner jag nu! E såå jädra trött.... Annars har ja vatt på kruddparty hos mamma. Men det var nära att ja fick strunta i det, för fy bövelen va det har haglat ikväll! Var alldeles vitt på marken och det ligger fortfarande kvar på gräset! Men graderna steg och jag kände att jag våga köra... Men ja stanna inte länge för ja fick sån magknip och så var ja ju mega trött så ja kände mig inte trevlig alls...

Men de va skoj att träffa dig igen mojja, va ju ett tag sen.... Vi får träffas någon dag du och jag... Innan du åker uppåt igen.. :)

Nä nu kallar sängen.... Sov gott för det ska jag göra! // Tess

Tråkigt!

usch så trist jag har just nu.... Vet inte vad ja ska hitta på i en halvtimme till... för sen ska ja å Theo gå och möta Evelina. Hon ville komma hit efter att hon slutat skolan... känner inte för att titta på tv.. å sitta vid datorn har ja ju redan gjort idag, så det enda ja kunde komma på var att klaga lite på bloggen!

ja ja, så e det, man kan inte alltid ha skoj..... // Tess

Onsdag...

Inatt är det dax för jobb igen, har ju vatt ledig sen i söndes, känns skönt. Jag behövde verkeligen det. Nu har ja precis rensat upp bland mina kategorier.... Nu har ja bara tre å inte nio.... så blir det inte så rörigt...

Idag ska ja bara ta det lugnt, bortsett från att ja ska ut på min timmespromenad och så ska ja diska efter Becka å syster! fast det var dom som skulle diska efter sig! (efter att dom bakat).
På tal om det... så var dom på besök igår... vi spela med vilda gester.. jag vann båda gånger.. Man e ju grym.. :) Och så var tobbe här på en liten visit...

Nu börjar våra bästa år, ha ha ha meningslös å seg serie, men ja ka ändå inte låta bli å titta....

Kramis  // Tess

Tack Rebecka!

Lovade dig att jag skulle tacka dig här på min blogg.. :) Tack för att du hjälpt mig förstå hur ja kan ändra utseendet på bloggen! :)

Lova även att ladda upp en vacker bild på henne, Visst e hon söt på denna bild? :)





Så tack tack tack.... :) Kramis // Tess

Så gött.. :)

Nu har ja gjort allt det dära som jag igentligen skulle gjort igår! Oj vilken mening.. :) städat å tvättat.... å rensat bland alla papper som ligger...slängt å satt in i pärmar. m.m.

Nu sitter jag och väntar på lillasyster, hon ska komma å äta middag hos oss idag. :) Ska prata lite allvar med henne.. ha ha ha ha... skoja bara!

Glömde nämna igår att Evelina var på besök... Vi prata bara en massa skit å satt å skratta till alla skämtsamma grejjer på nätet... vissa e ju bara så as grymma!


Nu e det dax för duschen... vatt ute på långpromenaden och det har ösregnat på oss, så man luktar lite så regnskumt... :)


Kram på er alla // Tess

???

Stod och diska innan och när ja vänder mig om, får ja syn på en katt ute på balkongen, så jag bad jocke öppna och släppa in Conrad. Men när jocke öppnar så sitter där en gul liten katt och conrad låg i soffan och sov... :) Så på något sätt har denna katt klättrat upp till våran balkong, man kan ju undra av vilken anledning! ha ha ha

Idag hade ja satt upp många planer, saker som skulle göras, men ja har inte fått gjort något av dom! :( Så imon har jag min dag räddad.... Suck.....

Nu ska ja sätta mig och kolla på Boston tea party... As kul pogram..

Sänder en tanke till Göran som just nu befinner sig i katthimeln.....

Kram på er alla... // tess

Söndag....

Idag har ja och jocke vatt hos yasse å denny.... :) Yasse fyller år idag. Har köpt en personlig almenacka till henne som ja designat själv... Vi satt och prata en massa, tycker det e såå trevligt att bara sitta och prata... E mysigt...
Sen gick vi inom Angela och Henrik med....  :)
Träffa lillasyster med när vi åkte hem från yasse... Hon var ute och gick med Dessan... Älskar dig syster.. <3

Så nu e det kvällen, ska äta lite korv å bröd, sen kolla på en film... Sen får man ju se om ja kan somna... har ju jobbat natt och har sovit lite för mycket idag!

Kram Kram på er alla.. // Tess

Fredag....

Idag tvingade jag mig själv att sova länge, för att ja skulle ha vaken natt inatt... Men på eftermiddag ringer dom å säger att brukaren var sjuk å inte skulle komma... så ja beslöt mig för att ta semester istället.
Idag har ja fortsatt å läsa boken ja börja med igår, så nu har ja inte många sidor kvar... Men den e mega bra. Annars har ja vatt hos kusin Becka å sjungit sing star med lillasyster å hennes kompis Dessan och Beckis så klart. :) sara å Nova kom också.. Nova e ju bara så söt.. :) Var faktiskt väldigt trevligt att träffa dom igen, var ju ett tag sen... :)

Å nu ikväll så har ja städat lite, så ja har bara dammsugningen kvar... men den tar ja imon....Har även druckit upp mitt goa vin som ja öppna förra helgen.... Mums.... Å så klart så ligger ja å läser igen... jocke å Timmy kollar på en film som ja inte e intresserad av... men det gör mig inget... För då kan ja ju läsa istället.. :)

Får hoppas att brukaren kommer imon istället, för då har ja en vaken natt till... men det får ja besked om imon... men det är lika bra att förbereda sig... så ja får ta en låång sovmorgon imon igen...

Ha de fint alla.... Kramis // Tess

ha ha ha ha......

Skulle gå ut med Theo innan ikväll och när ja öppnar min ytterdörr, så ser ja rakt in i grannens fönster, (inte i vårat hus utan det bredvid oss), dom hade tänt och inte rullat ner! Å där ligger dom å kuckelurar  ;)...... Snacka om att vara mitt uppe i sitt så man glömmer att rulla ner... Ibland får man se udda saker, inte nått av det man förväntar sig när man ska ut med hunden... :)

annars har dagen varit lugn å fin.... vatt på möte å träffat en bebis! Min kollega blev mamma i våras... mega söt liten kille.. :)

Nu ska ja fortsätta att läsa min senaste köpta bok... Väldigt spännande, handlar om en liten tjej som blivit placerad i ett fosterhem. hon har blivit misshandlad eller något i sin riktiga familj, så ska då den nuvarande fostermamman vinna hennes förtroende. Den här tjejen är väldigt utåtagerande och psykiskt sjuk... Så det är en städig kamp hela tiden. å det värsta av allt är att det är en sann historia!!!!!

Ha de fint i höstmörkret... // Tess

Onsdag....

Har vatt å jobbat i 24 timmar nu, minus brukare.... Så ja å min arbetsvän har vatt på jobbet alldeles själva.. Planerat lite å fixat med sånt man annars får göra på planeringstimmarna. Men igår innan ja skulle dra till jobbet hände tydligen nått som är oacepterat i min värld... För det första fick ja väldigt bråttom, eftersom ja försov mig! men som tur var kom ja i tid till jobbet i alla fall... Men ja hade glömt att låsa ytterdörren så från åtta på morgonen tills sex/sju på kvällen stod dörren öppen... ja kan inte alls minnas att ja inte låste... När ja tänker på gårdagen är ja säker på att ja låste dörren, tänk så fel man kan ha.... Men allt var kvar i lägenheten, inget var borta som tur är!

Ikväll är det Grey´s anathomy... :) en utav mina favvo serier... Tänkte åka å handla lite frukt å så, å sitta å mumsa på ikväll... Och så ska ja försöka hitta på någe att äta.. E alltid lika svårt å tråkigt att försöka hitta på något.....


Vatt å kollat på en lägenhet till, som ligger här på malörtsgången, en fyra på markplan, men givetvis låg den utmed stora vägen så den hoppa vi också... Å sen när ja ringde idag, så hade dom en fyra ledig, som ligger jämte mitt jobb, så den vill vi inte ha heller! Vill ju inte ha krypavstånd till jobbet....


Nu får man la göra någe vettigt... ha de fint alla... // Tess

Fars dag........

Idag är det pappas dag... :) Har vatt å köpt en jätte fin present han ska få av mig.... Tänkte åka dit framåt kvällen, sen ska vi även till jockes pappa och lämna present där med...

Ska kankse åka ivåg och åka fyrhjuling idag... Tihiii... Jocke å hans jaktlag har köpt en.... Alltid lika roligt... Men vi får se om det blir av...

Annars e det en lugn dag... Ska ta det ganksa lugnt, har en hel jobbevecka framför mig, ska verkeligen jobba varje dag nästa vecka... Från Måndag till Söndag, Men sånt e det, vill man ha pengar så måste man ju jobba.  Å denna månaden har ja 100% å de känns bra, men Dec och Jan måste ja gå ner till 75% igen och det lär kännas när lönen kommer...

Ha en underbar dag... :) Kramis // Tess

Alkolism...

Finns det någon som läser min blogg som kan förklara hur man som människa väljer att dricka när man har barn å familj att ta hand om? Förstår man inte att man sårar barnen?
Nu e det inte mig det handlar om utan en som står mig väldigt nära! Allt den här personen får stå ut med och höra!
Personen har ändå förklarat för föräldren hur personen i fråga känner, men föräldren väljer tydligen inte att lyssna utan fortsätter att dricka å såra med sina ord!
Oj vad det låter skumt det ja skrivit men ja tror att personen vill vara anonym så där för vill ja inte ge för mycket information...

// Tess

Halloween...... buhuuu

Idag är en viktig dag för mig och min älskling. :) Ja å jocke blev tillsammans för fem årsen... Men vi har inte firat så mycket för att jag har jobbat å sluta inte förrän fyra i eftermiddes! Och sen har vi vatt på vår årliga gravrunda... Åker runt och tänder ett ljus på dom gravar där någon som betytt något ligger. är faktiskt väldigt fint och fridfullt!
Och från och med idag är jocke fastanställd. e sååå gött.... att inte behöva bekymra sig för om man har jobb eller ej! :)

Ja då var snart halloween över! Vad har ni hittat på ikväll? För mig är det dax för sängen, är mega trött, sover väldigt dåligt när ja jobbar och jag måste vara utvilad tills imon, för då e det dax för jobb igen... Så sov gott alla goa å glada vänner... // Kramis Tess

Theresé Lindholm

Hemma hos Mig

RSS 2.0