Mardröm eller magknip!?

Jag tror Minea börjat drömma mardrömmar, för hon gnyr, blir lessen när hon sover! Låter inte alls som när hon är vaken? Har pågått några veckor nu. Nån med bebis som vet om de kan va så? Har även funderat på magknip. Tycker så synd om henne, man vill bara plocka upp och trösta!! Men om jag gör det vaknar hon. Så jag vet inte vad som är rätt!? 


Blev en suddig bild när jag försökte fånga buset med faster <3 

Uups....

Har visst glömt bort min tidning! Dax att läsa ikapp! :) Dagens tur

Är nu avklarad! Lite långt med tanke på nya skor! Har inte fått skoskav än, men det är en bra bit på väg! :( Jädrans fötter!! 
Snuttan trivdes bra i vagnen och sov en bra stund! Wiihoo :) 


Lite mer än 4 km! Är väl godkänt tycker jag! Är i fruktansvärt dåligt skick!  Ha ha snacka om att vara totalt otränad.. 
Men det ska de ändras på. 

Så god morgon från oss, hoppas ni andra mår bra! 

Nya pjuks :)

Nu ligger jag i sängen och hoppas på att mitt älskade allt får en god natts sömn! (Hoppas extra mycket för min egen skull). Ska hon vakna så hoppas jag att magen är okej på henne i alla fall!! 
Har idag varit i Halmstad och ÄNTLIGEN införskaffat mig nya pjuks! :) Dom första par träningsskorna den snälle herren plocka fram till mig, satt som en smäck på foten! Sen var det svårt att hitta några skönare... Nog första gången det gått så snabbt att bestämma sig för ett par skor :) 
Tog en premiär tur med snuttan innan ikväll, så goa, hoppas skoskaven lyser med sin frånvaro med. :) 


Tur att dom var svarta. Så binder man inte upp sig på färg! :)

Nä dax att nana kudden, fortsätter mönstret som dom tidigare kvällarna i veckan, vaknar hon strax och är jätte lessen! :( 

Sov gott! 

#airwickblackedition #buzzador


Den där magen!

Stackars min älskade lilla tjeja! Som hon varit lessen ikväll! Skrikit och skrikit! Jag önskar så att jag kunnat byta mage med henne!! 
Hoppas bara att det inte är som pappas mage, så hon får leva med dålig mage! 

Nu sover hon äntligen sen en liten stund tillbaka och jag hoppas för Mineas skull att jag får kolla på idol ikväll, för då betyder det att magen är lugn på henne!  

Min älskade tjej <3Nätter & Kyrkis

Nu sitter jag i soffan, slö, efter en mysig förmiddag på kyrkis. 
Nätterna är inte toppen just nu med Minea. Vaknar minst tre gånger mellan ett och halv sex. Har ju varit så bortskämd innan, när hon somna nio och vakna vid fem första gången. Men jag älskar att vara mamma ändå :) Skulle inte byta ut det mot något! 

Ska väl säga att alla dagar är inte toppen och dom första tre månaderna har varit jätte tuffa och jag har inte mått bra alls. Inte kul med en tjej som panik skriker flera timmar om dagen!! Men en vecka innan hon blev tre månader, vände det!! :) Har tagit några veckor, men nu är jag på banan... Panik skriket har i stort sett varit borta! Tack och lov! Har bara varit nån timme, nån dag ibland och då kan jag hantera det, jag själv blir inte förtvivlad, utan orken finns där till att vara stark. <3 

Just nu sover mitt allt, men det är oroligt. Så jag tror hon vaknat snart. 

Evelina och Minea på kyrkis innan idag. (Minea tycker Evelina är världens bästa fröken) 


Nytt till liten <3

Lovade ju visa kläderna från mina kära kollegor :) 


Och sen har ju även jag shoppat till henne! 


Visst är det sött ;) 

Nytt Mål & Fräckt

God morgon på er :) Vi har i och för sig varit uppe sen halv åtta. Så det är mer god förmiddag! 

Har som nytt mål att gå en timme om dagen från och med i måndes, det höll en dag! Ha ha ha När jag begav mig ut igår så kände jag att ett skoskav hade fötts på ena min fot! Försökte verkligen men det blev bara en runda på ca 20-30 min och än så länge idag har ja inte försökt.
Var nere på "stan" innan med mina Foppa tofflor på fötterna och handla lunch och compeed. Så kanske i eftermiddag, compeed har inte hjälpt på mig innan men man vet aldrig! ;) 

Måste bara visa mitt nya snygga skal till ifonen :) Tycker det är fräckt! 

Nu ska jag försöka lägga min dotter för att sova. Ska försök utan vår älskade gunga! Önska mig lycka till! 

När Minea kom till oss <3

Så, då har jag bestämt mig att försöka beskriva min förlossning. Kan vara skoj att ha och läsa i framtiden.

 

Den 30 Maj vaknar jag som vanligt, vad jag kommer ihåg nu så kände jag inget speciellt på hela dagen. Som alltid längtade jag till Jocke skulle sluta jobba och när kvart över fyra närma sig fick jag ett sms av honom att han skulle jobba över. Suck Suck Suck.

 

Vid fem tiden kom jag på att jag måste vattna min jordgubbsplanta och gick ut för att göra detta och när jag gått ner för ytter trappan känner jag att det rinner till mellan benen, som om jag kissa på mig lite. Hörde inget "knäpp" som många andra verkar göra. Min första tanke var, Oj vilken flytning. Men magkänslan sa att du jädra kan det vara på gång.

 

 Jag gick in på toaletten och förstånd med en gång att nu har vattnet gått. Tog min telefon och ringde in till förlossningen, kommer ihåg att jag sa: Om jag inte måste för er så stannar jag gärna hemma ett tag till för jag har inga värkar. (Kände en viss panik över att behöva åka in till förlossningen). Men hon sa lugnt att jag behövde komma in för en koll, men att vi kunde ta det lugnt och komma in efter att jag duschat och ätit.

 

Väl där inne, blev jag snabbt undersökt men kände fortfarande inga onda värkar, utan det fortsatte bara att rinna med jämna mellanrum. Så vi blev hemskickade igen, tror klockan var runt nio när vi körde hemåt. När vi skulle checka ut bilen från parkeringshuset, lämna jag en vattenpöl kvar på marken efter mig, tyckte det var lite smått pinsamt. :) Ringde in igen när vi körde hemåt för att fråga hur länge vattnet skulle rinna och fick till svar att det kommer att rinna tills bebis är ute, det produceras nytt hela tiden! Min tanke var FUCK, vad jobbigt!!

 

På hemvägen kände jag att värkarna började tillta, men det gjorde fortfarande inte ont. När vi kom hem satte jag mig ute och vilade eftersom vattnet bara rann och rann.  Jonas, Jockes bror, kom ner för att hämta hundmat till våra små vovvar <3 Han stanna och prata en stund och efter det kom även Evelina en sväng.

 

Vid elva tiden började värkarna att göra ont och det blev bara värre och värre ju längre in på natten vi kom, jag ställde mig i duschen en stund men de var jobbigt att stå upp, så Jocke hämta in en trädgårds stol i plast som jag kunde sitta på. Kommer inte ihåg om jag stod i duschen en eller två gånger, men jag kommer ihåg att det lindrade skönt och att värkarna inte var så jobbiga i då. När jag inte stod i duschen, satt jag i köket på en plaststol med en handduk under mig som Jocke fick byta ut ofta eftersom det rann hela tiden.

 

Tyckte att tiden hemma var lång och att klockan tickade fram sakta, sakta, sakta!

 

Vid halv tre/tre på natten ringde jag in till förlossningen och beskrev hur jag kände och mådde, jag sa det inte rakt ut, men jag tror att hon som svara hörde att jag börja få panik. Jag väckte Jocke som försökte med all sin makt att hålla sig vaken för min skull, men som inte lyckades med det, och vi packade ut oss i bilen, fick ta ut min morgonrock som jag satt på.

 

Var där inne vid halv fyra, har jag för mig Jocke har sagt. Jag får dom där banden runt mig (CTG) och får ligga i sängen en stund, efter en stund undersöker dom mig och ser att livmodertappen är utplånad och att jag är öppen 1 cm. Känner paniken komma krypandes igen, VILL INTE BLI HEMSKICKAD! Men hon ser hur ont jag har så jag får tack och lov stanna.

 

Efter detta kommer jag inte ihåg så mycket så nu tar jag hjälp av journalen. Efter att dom kollat mig och bebis får jag sätta mig i duschen en timme, måste säga att det var den bästa smärtlindringen... Så skönt att bara sitta och känna det väldigt varma vattnet rinna över ryggen!

 

Vid halv åtta tiden är jag öppen 3 cm och har värkar med 4 min mellanrum. Får ligga med CTG en stund, får sen lavemang och får änligen sätta mig i duschen igen. Klockan nio får jag lustgas, den blev min bästa vän, fast jag inte fick nån effekt av den. Vad jag kände i alla fall. Men jag kunde koncentrera mig på något under värkarna.

 

Jag hade bestämt mig att inte ta EDA under förlossningen, men jag ändra mig och läkare tillkallades. 10.20 kom läkaren å satte in smärtlindringen. Även av denna kände jag ingen skillnad, så läkaren kommer tillbaka halv ett och får ändra placeringen lite. (men känner ändå ingen skillnad).

 

Vid två tiden ungefär känner jag trycket neråt komma och får börja att trycka ner bebis i bäcknet. 16.10 har jag varit fullvidgad i tre timmar, men än  är bebis inte så långt ner så jag kan börja krysta, så jag får värkstimulerande dropp. Står ofta i journalen att det är ett långdraget förlopp och det tyckte jag med... Kändes som om klockan gick sakta och att inget hände. Men vid 18.00 kunde jag äntligen börja krysta. Jag tog ,i och tog i, och tog i, och tog i, men mina värkar var inte tillräckligt starka, så tillslut tillkallades läkare. Hon fick sätta en sugklocka på Minea och med ett klipp och yttre press kom hon äntligen ut 18.49. Jocke sa att det var en som låg på mig och tryckte på magen.  Fick sy några stygn och sen var det bara till att njuta av den första tiden som förälder. :)

 

 

 

Vad hände?

Ser ni hur konstig texten ser ut i inlägget under? Hmm? 

Ja ja, blogg.se varna för att appen kunde bli knas efter uppdateringen. Än har jag inte märkt mer än texten i inlägget under som tur är :) 


Jobbet, bortskämd & stuprörs jeans

Idag har vi varit och besökt mitt jobb, grabbarna tyckte det var jätte spännande att äntligen få träffa Minea. Dom undra ju så klart om jag saknade jobbet. Vilket jag kände idag när jag var där att jag gjorde :) Men jag vill och ska vara hemma tills nästa år nångång ändå. 
Fick jätte fina kläder och en söt nalle av mina fina kollegor. (Visar bild senare) Så bortskämd man varit med sånt. Har inte behövt köpa några kläder sen Minea föddes alls. Det är först nu som jag behöver göra det :) 

Och på tal om kläder. Hennes overall och nya mössor har kommit idag. Tänkte ta en sväng ner till "stan" och hämta dom sen. Behöver även köpa ett nytt handledsskydd, det jag har nu luktar vidrigt!!! Ska ju ändå använda det några veckor till och jag måste ha det på varje gång jag lyfter/bär Minea. Så för att kunna tvätta dom måste jag ha två! 


Försökte ta en bild på Minea igår för att visa hennes otroligt söta men opraktiska stuprörs jeans. Men det var lättare sagt än gjort. Så ni får stå ut med den suddiga bilden. :) 

Snart kommer älskling hem och då hoppas jag Minea vaknar, hon har sovit i flera timmar nu :) Annars får jag nog väcka henne. Så natten inte blir förstörd. 

Puss & Kram 

Lycko känslor, Premiär & Matta

Idag ville mitt hjärta starta dagen klockan sex med att mysäta i en trekvart, vilket var välbehövt för mig, då jag fick slumra till ett tag till ;) 

Sen hör och häpna, fick jag vara ute och  gå en hel timme! :)) Vilka lycko känslor det plockade fram i mig! Förra veckan hade jag och Minea premiär både på öppna förskolan och kyrkis! Var hur mysigt som helst, var där med en av tjejerna från föräldra kursen. 
Hade tänkt försöka gå på det varje vecka :) Behövs för humöret hos oss båda. 

Nätterna har fortsatt med många ät stunder, så jag får väl acceptera att så är fallet nu och göra det bästa utav det :) Det kommer ju ändras igen. Så fort man tror att man har koll på läget ändras ju allt. Ha ha ha 

Snart ska vi iväg och handla en matta som ska få äran att plocka upp all skit från vagnen, så jag slipper få in allt i huset hela tiden! Frustrerad...

Är bara förnamnet på vad jag var inatt! Jag var trött, min älskling var lessen... Usch, kan inte hjälpa det, men jag längtar tills hon är äldre... Å magen har ordnat sig för henne! <3

Natten inatt var ändå bättre än föregående natt som tur är! Kanske det vänder nu??! 

Ett trött men ändå glatt god förmiddag från oss! 


Mag F*N (!)

Då sitter jag här igen denna natt med en tjej som vaknat halv tolv, halv två och nu halv fyra!! 
Trött är bara förnamnet! Men jag tror att jag vet bekymret... Hon är hård i magen igen, så jag skulle tro att det är magknip hon har på nätterna! :(

Min stackars lilla älskling! 

Rufs, Arg & Kläder

Jag måste ju bara visa er det rufsiga håret min dotter haft hela dagen ;) 

Titta noga så syns det <3Det var så rufsigt att hon blev jätte arg på mig (!)Har precis beställt en overall, nya mössor och ett par vantar till min lilla älskling! Var ute och gick innan ikväll med henne i selen, och även om jag pylsat på henne lager på lager med kläder var hon kall när vi kom hem! Speciellt om händer och fötter. 

Har ni något bra tips på varma skor nu till höst/vintern?

Nä, nu är det minsann dax för sängen!! Hoppas och håller alla tummar jag har att det blir mer sömn inatt! 

Kram och God Natt <3 Trött bebis & Trött mamma

Idag är vi trötta! Haft en liten tjej som har vaknat en massa gånger inatt. Plus att en av gångerna låg hon och sprattla å jollra för fullt! Så nu får jag nog se över sovrutinerna på dagarna. 
Har varit så nu i lite mer än en vecka, att hon vaknat ofta på natten. 
Hon sover jätte mycket på dagarna, men jag måste försöka vända på det nu. 
Tänkte ringa BVC och höra vad dom säger. Alla tips är bra! :)


Min trötta fina tjeja! <3 


 

Tripp trapp & Play tray

Då var älsklingens stol klar ;) Måndag igen :)

Då var det ny vecka igen :) Ser fram emot lite förändring denna vecka! Vill att nätterna ska vända så vi inte behöver vakna en tre/fyra gånger!! Och sen önskar jag mig en piggare tjej dagtid med! Får se om min önskning slår in!?

Idag har jag, min syster och en vän till henne ätit en god sallad från en salladsbar på Preem. Ger 5 av 5 möjliga salladsblad i betyg ;) Mycket gott och en massa att välja på. 

Annars blir dagen rätt så lugn, ska bara göra ett besök hos vetrinären senare för att inhandla mumma till hundarna :) 

Krm kram Hypokondriker!?

Det är absolut inget att skoja om, utan alla dom som lider av detta tycker jag jätte synd om! 
Men just idag känner jag mig sån! Jag har ont mellan stortån och långtån, alldeles röd och öm!! 
Har troligtvis inflammation i handleden och så det jag var med om igår!? (Läs föregående inlägg) 
Jag menar hallå!? Visst är det fredagen den trettonde....men... Suck.. 

Enligt läkaren ska jag vila handleden och inte använda den för mycket! Har känt av detta med handleden en vecka nu och innan dess har jag ofta haft ont efter en lång amnings stund, men då har det släppt efter en stund! Men senaste veckan har det bara blivit sämre och sämre! Så nu går jag med handleds skydd och får bara äta panodil eftersom jag ammar! Är det inte bättre tills måndag skulle jag ringa igen... 

Men det blir bättre :) Vad hände?

Precis innan J kom hem från jobbet, skulle jag byta på Minea! Reser mig från soffan och får JÄTTE ont vid revbenen på vänster sida!? Ni vet, man tar ett djupt andetag och så gör det ondare, ondare och ondare för att sen släppa helt..
Men denna gången släppte det inte! Jag var tvungen att lägga ner Minea och lägga mig i soffan!! J kom hem och fick byta på henne och jag bara ligger i soffan och kan knappt andas!? 
J hämtar två panodil och jag kryper ner under filten för jag frös som bara den! 

Efter en halvtimme i soffan så har det släppt som tur är, men de var nog panodilen som gjorde det. 

Undrar vad det berodde på!? Och vad var det som hände igentligen? 
Jag hoppas att det inte kommer tillbaka!!


Rutiner...

Jag är en sann rutin människa!! Men min älskade dotter har då inga rutiner!! Hon sover olika varje dag, lika så med mat... Ena dagen varannan timme, sen en annan dag var tredje eller var femte... Osv.... 
Tur man är ledig och hemma... Nätterna har med förändrats igen, nu ska man äta fler gånger natte tid... Men men jag är hemma för henne och kämpar med att lägga mina rutinbehov åt sidan! :) 
Tripp Trapp, Babblarna & Finbesök

Igår kväll kom M's farföräldrar en runda och så fick morfar syn på tripp trapp stolen och började fixa och trixa! 
Tog en bra stund men tillslut lyckades vi få ihop den! Och så här kul var det att sitta i den.. WiihooNär pappa var hemma vid lunch satt vi och kolla på babblarna, dom är helt klart bäst! 


Snart väntar vi finbesök, min gymnasie klasskompis är påväg hem till mig med sin son. Är så länge sen vi träffades nu! Det enda negativa med det hela är ju att yasse saknas idag! Men nu har vi en ypperligt bra anledning att träffas snart igen!! :)


Tripp Trapp & Ändrade Planer

Har försökt mig på att få ihop tripp trapp stolen... Eller själva stolen är ihop satt men bygeln och ryggstödet!!!!? Fattar noll!! Hur svårt kan det vara igentligen? Gah.. Förmodligen är det bus enkelt men nu är det ju jag som försöker. Ha ha ha 

Planen idag var öppna förskolan... Men jag körde igång med att storstäda imorse så de blidde inget med det inte... Tur det kommer fler veckor! ;) 


(Bilden är tagen i lördags)


Väntar å väntat å "knappar"

Just nu har jag 1% batteri på mobilen! Min plan är att ladda ur batteriet helt! Men det går segare än vad jag trodde! 

Får se om jag hinner skriva klart inlägget eller inte? 

Min lur har inte återhämtat sig riktigt sen i lördags, visst den blir inte så varm men den äter batteri som bara den! Suck... 

Nu till något positivt! Min älskade M somna utan protester ikväll! Har haft några gnälliga, missnöjda kvällar nu... Men ikväll var det som vanligt vid sänggåendet! <3 Skönt för henne och skönt för mig! :) 

Bjuder på en bild på det allra finaste och bästa jag har! 


Buzzador

 
 
 
Då har jag blivit utvald till att prova på air wick black edition doftljus! Superkul ju! :) 
 
Vill du med prova nya produkter gratis så gå in under min kategori bli buzzador och läs ;) 

Äntligen!

Något jag saknat i blogg.se appen är att kunna svara på kommentarer och att kunna ladda upp bilder var man vill i inlägget :) Äntligen har dom fixat det! Bra jobbat! 

Titta!! Mitt i inlägget ;) Ingen bra bild dock! Men ville bara prova!! ;) 

Helgen som var...

I lördes var det dags för Jockes riktiga första cross tävling! Visst har han kört klubbmästerskap men de e ju lite som träning det med. :)

Jag, Minea och Evelina var så klart på plats! Minea var så duktig... Hon tyckte det var roligt att kolla på alla crossar som körde förbi! Det låter mycket och händer något hela tiden. Plus alla färger det finns på både crossar och kläder... Wiiho så roligt.. Ha ha ha
(Givetvis hade Minea hörselkåpor på sig)

Evelina har en super söt bild på henne sen i lördes, men har inte fått den än.. Min mobil var lite knasig i lördes så jag hade den avstängd och liggandes hemma. Tog en massa batteri snabbt och var alldeles varm! J**LA iPhone 5!! Men efter någras timmar avstängd funkar den igen?! Synd tycker jag... Vill inte ha den längre. Har nog aldrig vatt så besviken på en lur innan som på den. Men men, tur att det är ett ilandsproblem.. Ha ha ha

Söndagen gick i trötthetens och gnällighetens tecken hos hela familjen! Alla hade vi något att klaga över :) Jag och Jocke hade ont lite överallt och Minea var trött och extra hungrig hela dagen. Tar på kraften att vara på cross tävling!

Idag blir det lugnt för vår del, ska ner på stan i eftermiddag och köpa laholmaren... Måste ju ha tidningen nu när älskling är en liten liten lokal kändis!

Vill ni läsa, kan ni läsa den här:
http://www.laholmstidning.se/article/20130908/SPORT/130909368/1262/-/arvidsson-forst-i-mal

Mobil lös!!!

Min mobil blev helt plötsligt utan anledning varm igår?! Sen ladda jag den över natten och imorse vid fem när jag skulle amma, var batteriet 100% laddat och den var fortfarande varm?! Så jag stängde av den och då tog det ca 5 min, sen var den sval igen.
Starta den sen la den på bordet och somna. När jag vakna vid sju hade batteriet gått ner till 58% och den var varm igen!?

Jag har inget igång på den för de kolla ja så allt var avstängt! Så frågan är om den är sönder igen?! Ska ringa tre idag och prata med dom. Men dom öppnar ju inte förrän 10!!!

Så som det ser ut nu är jag mobil lös ett tag! Tur vi har mobilt hemnummer...! Så den får jag använda nu ett tag. Men har ju inga nummer på den, så jag lär inte höra av mig till folk förrän allt är löst.

Tandborste...

Igår köpte jag, Mineas första tandborste... Hon är ju 3 månader så jag tyckte det var dax att börja borsta alla tänder hon inte har!!

Nä... Fick tipset från BVC att det var bra att använda en mjuk barn tandborste till det "torra" på huvudet. Men det kändes lite kul när den inhandlades! ;)Börjas i tid!

Något jag kommer ihåg när man var liten, var att om man var duktig hos doktorn/tandläkarn fick man handla något efteråt :)

Och det har ju Minea vatt idag, så vi gick ner till leksaksaffären och handla lite nya leksaker! Varför inte börja i tid? <3

Hemma!

Allt gick bra! Visst blev hon lessen... Men det gick och trösta! Pappa fick ha henne i knät och två "dumma" tanter stack henne i benen samtidigt!
Så fick jag vara den goda och trösta! Så nu återstår det å se om första febern kommer också!
Hon kunde även bli lite mer skrikig ikväll... Vilket jag inte hoppas på!!

Förhoppningsvis är hon samma glada tjej som innan sprutorna!

:)

Halv tio fick jag väcka lill fisen idag! Sicken sovmorgon hon gav mig ;)

Just nu sitter jag och ammar, sen måste vi göra oss iordning, för idag är det dax för stumpans första vaccination!! Måste erkänna att det är lite nervöst...
Hoppas det går bra!!

Trött, trött och åter trött....

Visst är jag en småbarns mamma, men de är inte därför jag är trött.... Har inatt drömt en jobbig mardröm som återkommit hela tiden, innan och efter första amningen, innan och efter andra amningen och när jag sov i förmiddags drömde jag den igen!!!! suck!!! 
 
Igår var jag och mina älsklingar i Halmstad, stora älsklingen hade ett läkarbesök där vi inte fick dom något vettigt i min mening. Sen efter det handla vi lite innan hemfärd. var så skönt att komma hemifrån och allt gick bra. Lillan var super duktig :) 
 
Hoppas ni andra mår bra idag. :)
 
 
 

Mitt Gos <3

Älskade hjärta!! Hur jobbigt det än är imellanåt, så älskar jag dig mer än livet <3 <3

Ny vecka :)

Förra veckan sluta tråkigt!! Hon fick tillbaka sitt panik skrik igår, ville inte äta ordentligt heller!! Så jag ser fram emot en ny positiv vecka!! Å hoppas hoppas panik skriket är borta idag!!

Min svärmor och även jag och joakim tror ändå att det är nån slags kolik hon har...

Ops... måste sluta, Minea kallar på mig ;)

Theresé Lindholm

Hemma hos Mig

RSS 2.0