Bättre självkänsla :)

Hitta denna underbara sida.. Och vissa av dessa tips behöver jag tänka på, vilket jag redan gör, märkte jag under tiden jag läste! Så ja listar dom här :)

Tips som hjälper dig att få en bättre självkänsla:

1. Sluta jämföra dig själv med andra
Alla människor, till och med den som du tror är lyckligast har sina saker att brottas med (så är det att vara människa). Jämför dig bara med dig själv. Andras goda självkänsla kan vara en bild de visar upp.

3. Ändra dina tankar för att få bättre självkänsla
Börja tänka på saker du lyckats med snarare än att låta ditt huvud förmörkas av allt du tycker att du misslyckats med. Allvarligt talat. Det är ditt jobb att bli din egen bästa vän och inte trycka ner dig själv. När du märker att du börjar trycka ner dig själv, säg stopp och sluta göra det. Efter ett tag kommer du märka att den där tyrannen i ditt huvud tystnar mer och mer.

7. Följ ditt eget hjärta istället för att försöka följa alla andras förväntningar
Det finns människor som tillbringar ett helt liv med att försöka tillfredsställa andras behov. Det bästa är att det aldrig är för sent att ändra på det. En del människor är experter på att tala om för andra hur de ska leva sina liv och ofta är det bara ett bevis på deras egna tillkortakommanden. Det är bara du som vet vad du är intresserad och inspirerad av. Det är ju för sjutton ditt liv!

12.Träna för att få bättre självkänsla
Faktum är att fysisk träning påverkar kroppens belöningssystem så mycket att träningen i sig ger dig bättre självkänsla. Det är bevisat. Om du får igång din kropp mer så får du mer självkänsla – och skapar en grund för att bygga en ännu bättre. Det viktiga här är att du ska ha ett mål som ligger minst ett år framåt. Sluta lura dig själv att tro att du kan gå ner i vikt/bygga muskler på tre veckor. Ingen kan det. Alla vill det. Kvällstidningarna lever på att få folk att tro det. Gå inte på det.

14. Sätt allt som händer i rätt perspektiv
Om något händer som påverkar din självkänsla negativt är det lätt att bli för fixerad eftersom man har fel perspektiv. Istället för att bli nedslagen – tänk: Kommer det här att vara en stor sak om fem år? Oftast så kommer du att säga ett klar nej. Oftast kommer du att känna att du inte ens kommer att komma ihåg dagens händelse om fem år. Så slappna av.

15. Öva på att fokusera utåt istället för inåt
När man har dålig självkänsla är det så lätt att bli självmedveten i till exempel ett sällskap med människor man inte känner. Du kanske tänker på hur du ser ut, vad du just sa och vad de andra sitter och tänker om dig. Om du istället börjar intressera dig för de andra vid bordet och uppmärksammar dem så lär du dig snart att sluta vara så fokuserad på ditt eget beteende och hur det uppfattas av andra.


Till sist - Viktigt
Förvänta dig inte att allt ska ändras direkt. Arbetet med självkänslan är en process som tar tid men om du lägger ner tid på det så kommer förändringen gradvis och du kommer känna dig bättre och bättre hela tiden. Du kommer att märka små förändringar först och när de knyts ihop och påverkar varandra så bygger du din självkänsla starkare för varje dag som går. Kul. Grattis

Vill du läsa alla 16 tips som finns på sidan, tryck här!









Kommentarer
Johanna

Ja det är mest roliga saker som händer, men man behöver ju andas lite med :)

2011-03-14 @ 22:40:26
URL: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se
ARTEP

Det där är punkter som jag behöver ta till mig... :)

2011-03-15 @ 17:41:59
URL: http://arteps.blogg.se/
已知 Mohammedi Al-debis™

Haft en bra dag ?



» Följa varandra via blogl♥vin?

» Var med i Fototävling 2011:

http://mohammedialdebis.blogg.se/2011/march/fototavling-2011-3.html

2011-03-15 @ 18:12:24
URL: http://mohammedialdebis.blogg.se/
Kajsa

- Tack ska du ha! :) Bra tips på självkänsla, det kan man alltid behöva mer av!

2011-03-15 @ 21:19:58
URL: http://fashiontrend.blogg.se/
Anna

fin blogg!

2011-03-15 @ 21:58:49
URL: http://anniwiwo.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Theresé Lindholm

Hemma hos Mig

RSS 2.0